Šta je ustvari KCBS udruženje? Šta čini te ljude nečim posebnim da biste trebali da im posvetite malo svoje pažnje i vremena? Šta možete da očekujete od njih? Svesni smo da niko ne želi da uloži svoje vreme i novac u nešto nepoznato tako da ćemo vam ovim tekstom odgovoriti upravo na sva ova pitanja !
KCBS je ustvari skraćenica za THE KANSAS CITY BARBEQUE SOCIETY – odnosno, po srpski, Roštilj zajednica Kanzas grada. Oni su neprofitna organizacija posvećena promovisanju i uživanju u roštilju! Najveća je svetska organizacija roštilja i entuzijasta za pečenje na žaru. Stoje iza preko 500 događaja vezanih za roštilj koja se organizuju širom sveta! Prate sve najnovije trendove vezane za proizvode i opremu potrebnu za pravo roštiljanje, udruženi su sa drugim kulinarskim organizacijama i medijima za promociju roštilja i nude edukativne programe i prezentacije kako bi promovisali roštilj kao omiljenu kuhinju Amerike!
BBQ odnosno Barbeque je uglavnom asocijacija na američku kuhinju odnosno američki način roštiljanja. KCBS-ova misija je da slave, podučavaju i promovišu roštilj kao kulinarsku tehniku, sport i umetnost. Žele da povećaju opšte znanje i svesnost o južno američkom stilu roštiljana širom sveta! Iz tog razloga samo udruženje drži nekoliko različitih obuka, od kuvara do sudija, kako za nas “obične smrtnike” tako i za profesionalne ugostitelje… Svi su dobrodošli. Iz tog razloga smo ih pozvali da gostuju kod nas te je KCBS je na putu za Srbiju da bi vama otkrio sve tajne BBQ-a. Da, dobro ste pročitali! Imaćete priliku da budete prisutni prezentaciji i obuci, da učite od najvećih najstora BBQ na svetu. Po završetku dobijate sertifikat da možete da se takmičite širom sveta na KCBS takmičenjima. Takođe su velika podrška svima koji žele da budu partneri samom udruženju i imaju inicijativu da organizuju jedno takvo međunarodno takmičenje.
Zapravo, KCBS vam je najveće društvo entuzijasta roštilja! Imaju preko 20.000 članova širom sveta. Da li ste ikada u svom životu pomislili da je roštilj tako voljen i širom sveta , a ne samo kod nas?
KCBS-ov glavni fokus je na pripremi 4 klasična sočna jela sa roštilja :
- Piletina
- Svinjetina
- Oni pripremaju ovaj specijalitet na način kakav do sada možda niste probali… Svinjetina se po pečenju kida na sitne komadiće i zatim se puni zemička ili bilo kakva druga vrsta testa i jede se rukama, kao burger recimo ili tortilja
- Rebarca
- Jedno od najpoznatijih američkih jela roštilja
- Brisketi
Za one koji možda ne znaju šta su brisketi, to je parče goveđih grudi tanko nasečenih i pripremljenih na roštilju.
- Hmmm… Sada kada znate šta se lepo pravi u KCBS-u, da li smo vam privukli pažnju ?
Tu nastupamo mi – Different BBQ. Udružili smo snage sa KCBS-om i osmislili festival kakav još niste videli kod nas! Imate priliku da usavršite svoje tehnike roštiljanja ili ih možda naučite od samog početka! A ako ipak niste zainteresovani za učenje nego ste više na strani pravih gurmana – dođite da degustirate! Imaćete priliku da probate pravi američki roštilj kakav još niste okusili! I sve to da doživite uz pravu muziku i zalijete savršenim kraft i lager pivima pod vedrim i sunčanim junskim nebom ! Mmmm, zvuči baš mljac, zar ne? Koji razlog više vam treba?! Pa, u tom slučaju – da zakuvamo! Dođite da se družimo, vidimo se! - Autor: Lea Drča