Kišne maštarije

Kiša samo što mi do računara nije došla. Odavno sam smrznuta. A i gladna. Još nije vreme ručku, a omot od sendviča koji sam pojela pre nekoliko sati neodoljivo miriše. Uopšte ne mogu da povežem da je maj. Kaput i čizme na meni nisu dokaz proleća nego čudnih vremenskih okolnosti. Razmišljam o trista i jednoj stvari koju bih sada radije radila.

Image

Nemojte me pogrešno shvatiti, volim ja što radim i da sedim u kancelariji, ali danas mi je tako hladno da maštarim o nekoj toploj kućici i ćebencetu. Iako, zapravo, više maštam o danima kakvi bi trebalo da su ovi. Maštam o suncu, travi, odmoru. I pravo da vam kažem, o roštilju. Nisam sigurna da li je to zato što sam gladna, ali,roštilj mi uporno prolazi kroz misli. Satima već. Nije mi dovoljno bilo ono roštiljanja za Prvi maj.

Vreme prolazi, a ja odoh preduboko u maštarije. Moram se vratiti poslu.

Ipak, ako vi imate sreće pa danas ne radite, ili imate mogućnosti da na poslu malo „odlutate“, imam ideju kako se današnji dan može provesti, bez obzira što je ovako odvratno kišan. Kažu da kiša neće prestati bar još nekoliko dana, a za vas to može biti prilika da izmaštate prvi sunčani vikend koji dolazi. Da, koliko god se trenutno ne činilo tako, sunčani dani dolaze i to vrlo brzo. Isplanirajte piknik, roštilj sa društvom, proslavu nečega (bilo čega 🙂 ). A, sigurno će vam nešto zatrebati za savršenu organizaciju.

„Joj, da, ‘ladno, treba mi i posuda ona, i roštilj, i frižider mali onaj. Nisam na to mislio/la. Ma nema šanse da po ovoj kiši idem da kupujem sve to.“

Upravu ste. Nema ni potrebe da idete po kiši u nabavku. Ne morate uopšte da se pomerite s mesta. Kupite sve što vam je potrebno od kuće. Ili iz kancelarije 🙂 To je prednost internet prodavnice.

Iskoristite kišni dan. Jer, vreme je novac. Zašto ga baciti?

Autorka: Tamara Karanović

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.